Juli

Juli.

Juli is -voor mij-, velden met bloemen, zomeravonden, licht, vakantie, geel, zonnebloemen, groei, warmte, zaligheid en tijd. 

Ik vond/vind juli heftig qua energie.  

Juni was heerlijk, maar, het venijn zat in de staart.  

Chaos.  Angst.  Die laatste uren van juni. Heftig.  

Ondertussen ben ik een beetje aan het landen en besef dat vanaf vandaag (26 juli) de zon in poort 31 zit. Het is samen met poort 7 het kanaal van de alfa.  De leider.  De stem van het collectief. Poort 31 heeft wel herkenning en uitnodiging (geprojecteerd kanaal) nodig van het collectief, je wordt als het ware uitgekozen om een groep te gaan leiden en de toekomst mee te gaan bepalen.  

Diep vanbinnen identificeren de echte alfa’s zich niet met leiderschap, ze maken ook geen verschil tussen de “wakkeren” en de “niet wakkeren”, de “bewusten” of de “niet-bewusten”, ze beseffen dat alles en iedereen (de mensheid, de natuur, de dieren, de aarde, de sterren) één is.  Geen oordeel.  

Zo binnen, zo buiten.  Zo boven, zo onder. De energie van kanaal 31 is nederig, heeft geen agenda, wil niet zonodig iedereen zijn illusies doorprikken of veroordelen op wat goed en niet goed is.  


Even terug naar die laatste uren van juni.  Soms gebeuren er dingen die je niet verwacht en waar je gewoon geen vat op hebt, wat is het dan een cadeau dat je kan terugvallen op een stevige basis bij jezelf.  

Jezelf kunnen gronden in de chaos.  Weten wat hoofd- en bijzaken zijn en een baken zijn voor de mensen rond jou en jezelf.  

Angst was jaren op de achtergrond bij mij maar stak de kop weer op, je kan dan vluchten (gaan shoppen, films kijken en je kop in het zand steken) maar ik bleef in mijn lijf.  Alle scenario’s heb ik in mijn hoofd afgespeeld en beluisterd.  Ruimte gemaakt voor discomfort.  De angst uitgenodigd. Hij is er nog maar ik zie hem en ben mij bewust van dat niets blijvend is.  Het leven moet je leven, hoe fragiel we soms ook zijn. 

Afwijzing heeft niets met jou te maken.

Moederdagen.

(Vaderdagen.)

Volgens mij is dit het eerste jaar dat ik niet uitlog op alle media, ik ben natuurlijk niet echt een consistente aanwezigheid maar er zijn jaren dat periodes zoals kerst en nieuw, moeder-,en vaderdagen complete crash and burn dagen waren.

Moeders, dat is iets wat anderen hebben.

Vaders, dat is iets dat anderen hebben.  

Kerst, dat vier je met familie, nieuwjaren doe je ook bij familie.

Hier volgt geen verhaal over slachtofferschap, ook geen verhaal over “what doesn’t kill you blabla.., hier volgt een emotioneel geaard stuk tekst op een dag zoals alle anderen met een label aan om ons ergens in vast te duwen.
Ben ik dan op al die dagen ongelukkig geweest? Zeker niet, er zijn altijd wel bepaalde mensen in mijn leven geweest die mij hebben vastgehouden als het wat moeilijk werd.Ik heb lang geroepen dat ik geen kinderen wou, ik wou “het verhaal” niet opnieuw schrijven, het stopte bij mij.

Niet dus, het werd een -harde en donkere- weg van 5 jaar, een -lange- weg, een eenzame weg, want; geen moeder, geen vader, geen grote community want daarover praatte je gewoon niet met iedereen, ze zouden maar eens denken dat… (vul zelf maar in, ik heb de meest verwoestende dingen opgevangen).  Onderweg een paar zieltjes moeten laten gaan, een paar vroeg in de zwangerschap maar eentje was al niet alleen groot in het verlangen maar ook in de stof al een mooi kindje.

Ik wou zo graag een kindje, ik vroeg niet zoveel vond ik, ik heb er al mijn hogere krachten voor ingeschakeld.

Hij kwam. 

Daarna zijn broer, ik wou dat hij een compagnon had, het was wederom vallen en opstaan maar, echt, mijn geluk kon niet op.

Op die momenten besef je natuurlijk wat er niet was in jouw leven (warmte, troost, hulp, vasthouden, aanwezigheid), en je doet dapper voort want die pijn die is te hevig, daar wil je niet naar kijken. 


Op een schone dag in de lente kwamen we erachter dat ik opnieuw zwanger was, totaal onverwacht en ongepland, ik was al vrij ver want de optie dat ik natuurlijk zwanger kon worden was -zo goed als- onbestaand. Dat was even schrikken en bijsturen maar liefde genoeg. 

Het krijgen van mijn dochter is de meest spirituele en emotionele belevenis in mijn leven.  Zij heeft mij gespiegeld op de meest mogelijke manieren, ik heb meermaals naar adem moeten happen om alles te kunnen “graspen”, een Nederlands woord kan ik er niet voor vinden.


When you know it’s time to stop,

To turn around and face the knots,

The knots that bind me to my own despair,

To let the light in and clear the air.


Moederdagen, de commercie errond hoeft niet voor mij, er zijn teveel zielen die op die dagen liefst onder de gond kruipen voor een reden, moederwonde, vaderwonde of wat die ook moge zijn.
Vorig jaar ben ik mijn moeder in een impuls (en toch ook niet) gaan opzoeken en daar heb ik veel zalving gevonden, ze herkende me niet toen ze me voorbijliep en de warmte die ik hoopte te vinden  was er nog steeds niet. We hebben wat gepraat, maar de diepte ingaan kon ze niet en ik heb er me bij neergelegd, het leek of op dat moment een nieuwe tijdlijn is ontstaan, alles is wat het is en het is ok, no hard feelings.


It is what is is and it will be what it will be.


De enige les die ik pas laat heb geleerd is deze:  het had niets met mij te maken.

Het had niets met mij te maken. 

Ik ben bijna 50, er zijn wonden die een leven lang moeten helen, die ook nooit echt weggaan.

Daarom, laat ons mensen met een verdriet dat voor jou niet te grijpen is niet minimaliseren. 

Het ergste is verdriet dat niet gezien word en rouwen om iets dat niet is.
Pluto direct in gate 61

Sinds april stond Pluto retrograde en sinds wat dagen is hij weer direct. Pluto is een planeet (of moet ik zeggen dwergplaneet) die me aantrekt, (gaat over komen tot de essentie, alleen de kern blijft over, transformatie, kracht…) en de algemene transits boeien mij ook enorm, want ik kan die guidance goed gebruiken met mijn open centra.

Pluto staat vrij lang in een teken en sinds 2008 staat hij in steenbok.  Ik weet nog heel goed wat er allemaal bij mezelf in gang gezet is in 2008. Het was voor mij het begin van een héél transformerende periode.  

Volgend jaar gaat dear pluto van steenbok naar waterman, ik hou me al klaar voor die veranderingen ;-).

Astrologie boeide mij al langer, maar door Human Design is mijn interesse nog groter geworden en ga ik graag zelf op onderzoek uit.

Pluto staat nu in 61.6 (jaja 6-lijnen), poort 61 gaat over “inner truth - mystery” -The awareness of universal underlying principles.”- (Uit the definitive book of Human Design). 

Als je dat een beetje in de diepte gaat contempleren (wat iets persoonlijks is, mijn contemplatie is de jouwe niet), kom ik uit op je eigen waarheid voelen ergens in de ruimte tussen wat “ze zeggen” en wat er werkelijk is.  

Pluto staat ook voor het ontdoen van een gevoel van machteloosheid, je eigen kracht vinden.

Van denken naar voelen.  Ons hoofd denkt veel, wat was, en vooral, wat gaat komen.  

Jammer genoeg in angst of in beperking (zeker als je een open hoofd hebt en op alle vragen antwoorden wil vinden: je hoofd is niet voor niets een drukcentrum).

Alles wat uit angst komt, kan niet overleven, angst is ook ego, controle, logica… 

Ik voel dat de grote kracht zit in het nu.  Nu.  Nu.  Het moment.  

Geen agenda en geen plan, gewoon vertrouwen en doen wat je voelt dat goed is.

Geen enkel mens waar ik de laatste week contact mee had die het niet voelt: staan voor wie die is, je niet laten misleiden door wat anderen zeggen en het antwoord in jou zoeken, niet bij de ander.  

De angst van een ander voelen, maar hem ook laten waar hij is, bij de ander.

Gemakkelijk?  Nee.  My God.

Ik volg mijn strategie en autoriteit, ik respond op de vragen die ik krijg en voel me tevreden als ik een antwoord kan uitschrijven.


Nog tot 10 november in poort 61.Using Format