Juli

Juli.

Juli is -voor mij-, velden met bloemen, zomeravonden, licht, vakantie, geel, zonnebloemen, groei, warmte, zaligheid en tijd. 

Ik vond/vind juli heftig qua energie.  

Juni was heerlijk, maar, het venijn zat in de staart.  

Chaos.  Angst.  Die laatste uren van juni. Heftig.  

Ondertussen ben ik een beetje aan het landen en besef dat vanaf vandaag (26 juli) de zon in poort 31 zit. Het is samen met poort 7 het kanaal van de alfa.  De leider.  De stem van het collectief. Poort 31 heeft wel herkenning en uitnodiging (geprojecteerd kanaal) nodig van het collectief, je wordt als het ware uitgekozen om een groep te gaan leiden en de toekomst mee te gaan bepalen.  

Diep vanbinnen identificeren de echte alfa’s zich niet met leiderschap, ze maken ook geen verschil tussen de “wakkeren” en de “niet wakkeren”, de “bewusten” of de “niet-bewusten”, ze beseffen dat alles en iedereen (de mensheid, de natuur, de dieren, de aarde, de sterren) één is.  Geen oordeel.  

Zo binnen, zo buiten.  Zo boven, zo onder. De energie van kanaal 31 is nederig, heeft geen agenda, wil niet zonodig iedereen zijn illusies doorprikken of veroordelen op wat goed en niet goed is.  


Even terug naar die laatste uren van juni.  Soms gebeuren er dingen die je niet verwacht en waar je gewoon geen vat op hebt, wat is het dan een cadeau dat je kan terugvallen op een stevige basis bij jezelf.  

Jezelf kunnen gronden in de chaos.  Weten wat hoofd- en bijzaken zijn en een baken zijn voor de mensen rond jou en jezelf.  

Angst was jaren op de achtergrond bij mij maar stak de kop weer op, je kan dan vluchten (gaan shoppen, films kijken en je kop in het zand steken) maar ik bleef in mijn lijf.  Alle scenario’s heb ik in mijn hoofd afgespeeld en beluisterd.  Ruimte gemaakt voor discomfort.  De angst uitgenodigd. Hij is er nog maar ik zie hem en ben mij bewust van dat niets blijvend is.  Het leven moet je leven, hoe fragiel we soms ook zijn. 




Using Format